Converteer een PSD-bestand naar een Joomla Template

Vrijwel niemand kan de uitdaging aan om heden ten dage uniek te zijn. Om die uitdaging in het markt toch aan te kunnen, moet een webmaster zijn website er zo uniek mogelijk uit laten zien en daarmee de ogen van zijn potentiële klanten aan te trekken. Een gevolg is dat webmasters massaal  PSD naar Joomla omzetten om daarmee hun uniekheid uit te stralen. In dit artikel zal ik bespreken hoe je een PSD-bestand om kan zetten en jouw meesterwerk meteen online kan zetten. 

Onderaan zie je dat ik alle stappen op een rijtje heb gezet. Volg simpelweg deze stappen:

  • Het Opdelen van een PSD-bestand: Alle statische webtemplates worden verwerkt in Adobe Photoshop en resulteren daarom in een PSD-bestand. Het PSD-bestand moet verder opgedeeld worden in verschillende lagen.
  • Het converteren van PSD naar HTML: Wanneer je het PSD-bestand opgedeeld hebt. is het tijd om de PSD-lagen te coderen in een SEO- vriendelijke file die makkelijk te verstaan is in (X)HTML. (X)HTML is de hoofdtaal die de PSD web template van toegankelijkheid en functie voorziet.
  • Integratie van XHTML in Joomla:Wanneer het PSD-naar-HTML conversieproces voltooid is komt de laatste stap aan de beurt: Het integreren van (X)HTML in Joomla en de bewerking ervan. Hierna is jouw gloednieuwe Joomla skin binnen enkele seconden online!

Een webmaster moet deze stappen vlekkeloos kunnen doen, hoewel dit vaak niet zo makkelijk is. Daarom heb ik een YouTube-tutorial ingesloten zodat de bovenstaande processen makkelijker worden:

 

Voor meer technieken, tips & truucs kun je altijd de Online Joomla Workshop volgen van Mindert Aardema. Met de videocursus kun je sneller een PSD-design maken en deze later online zetten!

Tags: , , , , ,

Leave A Reply (No comments So Far)

The comments are closed.

No comments yet