Hoe kies ik een joomla template uit?

joomla-template-kiezen

Hoe kies ik een Joomla Template uit?

Tijdens het maken van een Joomla Website, speelt het uiterlijk ook een belangrijke rol. Wanneer je bezig bent geweest met de workshop Joomla Basis, zul je jezelf ook de vraag stellen: Welke Joomla Template past precies bij mijn website? In dit artikel zullen we bespreken hoe ook jij simpel een Joomla Template kunt uitkiezen, en de vragen die wij onszelf kunnen stellen.

Om te beginnen analyseren we eerst onze doelen. Wat willen we precies met onze website bereiken? Wanneer je dit allemaal duidelijk is en je alle doelen op een kladblaadje hebt opgeschreven, en je weet wat wilt van al je bezoekers op je website, kun je beginnen met het maken van het website en het kiezen van een template. Om dat eerste te kunnen bereiken, maak je je gedachten helemaal leeg. Hierdoor zul jij de zoektocht naar je doelen veel efficiënter kunnen uitvoeren en makkelijker met de simpele stappen omgaat die we nu gaan bespreken. Ben je er klaar voor?

Stap #1 – Welke Website heb ik nodig?

De website templates bepalen de structuur, uiterlijk en het gevoel. Wil je een blog starten met veel tekst erin of toch liever een fotogalerij? Of misschien een sociale netwerk website of toch liever een webhop? Hou altijd in gedachte dat de design van een website gerelateerd moet zijn aan de thema van een website (het reflecteert jouw website idee). Wanneer je een Joomla muziek template wilt designen, heeft deze een totaal ander gevoel en uiterlijk dan een template die van een sportwebsite of een hobbysite afkomstig is. Dus kort samengevat: De structuur van een website moet samenhangen met de onderdelen van jouw eigen website. Vergeet niet dat een template een bepalende rol speelt in het gevoel en het uiterlijk en dat deze in overeenstemming moet zijn met jouw vormgevingseisen.

Stap #2 – Welke Template Lay-out heb je nodig?

Het handigste is om een Joomla template uit te kiezen die volgens  jouw smaak en stijl is ingericht en dat er later geen lastige veranderingen nodig zijn. De lay-out van de template is ook heel belangrijk. De lay-out zorgt ervoor hoe je website eruit ziet na het bouwen van de website. Maar houd gedurende het bouwen van de website steeds rekening met hoe je wilt dat de HomePage en alle andere pagina’s  eruit gaan zien? Dat is al belangrijk bij het kiezen van de structuur. Wil je dat er ook plaatjes, links en alle andere media in voorkomen? Of toch meer tekstpagina’s ? Wil je een plaatje in je header? Stel je al deze vragen voordat je een template gaat ontwerpen.

Stap #3 – Zul je later in staat zijn om de template te vernieuwen?

De meeste Joomla Templates staan toe om kleine en nodige veranderingen te maken om het design er zo uniek mogelijk uit te laten zien. Je kunt bijvoorbeeld de kleuren, plaatjes en lettertypen veranderen om de website gebruiks- en Search Engine Optimization (SEO) zo vriendelijker  mogelijk te maken. Zorg ervoor dat de template is voorzien van alle bewerk-mogelijkheden. Met bewerken bedoel ik een kleine verbetering, dus geen algehele vernieuwing van het design.

Stap #4 – Zijn de templates professioneel gemaakt?

Er zijn meer dan duizend Joomla templates te vinden op het internet. Sommige zijn gratis, andere moet je kopen. Sommige designs zijn slordig gemaakt andere zien er professioneel uit. Jouw website design moet aantrekkelijk zijn voor de bezoekers, snel zijn in het laden, makkelijk te bedienen zijn en ook makkelijk te onthouden. Ook is het belangrijk dat de template browservriendelijk is ook zoekmachinevriendelijk. De beste Joomla templates zijn meestal door designers en ontwikkelaars gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de website er fantastisch uit ziet, en tegelijkertijd binnen paar seconden is geladen!

Leave A Reply (No comments So Far)

The comments are closed.

No comments yet